Iedere school biedt, indien nodig, naast basisondersteuning ook extra ondersteuning. Op die manier zorgt de school dat je kind tot ontwikkeling en leren kan komen. Wanneer je kind, ondanks de ingezette interventies, onvoldoende tot ontwikkeling komt, kan het samenwerkingsverband gevraagd worden om mee te denken. Dit kan door middel van: Een telefonisch consult De gedragsdeskundige van het SWV sluit op aanvraag aan bij een overleg Het aanvragen van een Kans!overleg door school. Dit kan door een mail te sturen naar secretariaat@swv-peellandpo.nl of door contact op te nemen met één van de gedragskundigen van het SWV.
Wanneer een kind, ondanks de ingezette interventies, onvoldoende tot ontwikkeling komt, kan het samenwerkingsverband gevraagd worden om mee te denken.
Dit kan door middel van:
Dit kan worden aangevraagd door een mail te sturen naar secretariaat@swv-peellandpo.nl of door contact op te nemen met één van de gedragskundigen van het SWV.
Het samenwerkingsverband kan ook een ondersteunende rol spelen wanneer ouders en school een verschillende kijk hebben op de ondersteuningsvraag.
Soms vraagt de basisschool om informatie over jouw kind aan de kinderopvang of de school waar jouw kind eerder op zat. Bijvoorbeeld omdat ze dan met het onderwijs beter kunnen aansluiten bij wat er al bekend is over jouw kind. En ze vragen toestemming voor een gesprek met de leiding of leerkracht die jouw kind al kent. Dit wordt een warme overdracht genoemd.
Als je kind extra hulp nodig heeft, heeft de school informatie nodig om te onderzoeken welke hulp dat moet zijn. De school kan vragen om verslagen van onderzoeken of vragen om contact met de kinderopvang of de oude school, voor informatie over jouw kind. De school kan ook vragen of ze mogen overleggen met een zorgverlener van jouw kind. Dat mag alleen als jij hier toestemming voor geeft. J
We proberen uiteraard op zoveel mogelijk vragen antwoord te geven. Staat de vraag waar jij als ouder van een schoolgaand kind mee zit er toch nog niet bij? Stel deze dan hieronder aan ons.