element-right

Over ons

Het Oudersteunpunt heeft als doel om ervaringen, behoeften en vragen te bundelen op het gebied van opvoeden, ontwikkeling en onderwijs. Het Oudersteunpunt is opgezet door ouders en is bedoeld om andere ouders te informeren en te ondersteunen.

Meer informatie
element-right

Informeren

We bieden objectief en onafhankelijk informatie over de ontwikkeling van kinderen en thema’s rondom passend onderwijs. Het gaat hierbij om landelijke informatie, maar ook om regionale informatie zoals activiteiten en werkwijzen die gelden binnen het samenwerkingsverband Helmond-Peelland.

Ondersteunen

Naast informeren is het onze ambitie om ouders te ondersteunen bij vragen of problemen waar ze tegenaan lopen met betrekking tot de opvoeding, ontwikkeling en onderwijs van hun kind. Graag denken we mee en bieden we ouders praktisch advies en begeleiding waar nodig.

Loop je als ouder ergens tegen aan waar je niet uitkomt of hulp bij nodig hebt, neem dan contact met ons op.

Signaleren

Tot slot heeft het oudersteunpunt een signalerende functie. Graag horen we van ouders welke vragen er leven en aan welke vormen van begeleiding of ondersteuning er behoefte is. Ook zijn we benieuwd naar ervaringen van ouders met passend onderwijs in de regio, zowel succesverhalen als dingen die beter kunnen. Wil je als ouder je ervaringen delen of mis je iets in het aanbod in de regio, laat het ons weten.

element-left

Heb je een vraag of opmerking?

  • Kom je informatie tegen op de website die niet (meer) klopt?
  • Mis je bepaalde onderwerpen of ben je op zoek naar meer informatie over een bepaald onderwerp?
  • Heb je vragen of behoefte aan advies op het gebied van opvoeding, ontwikkeling of onderwijs?
  • Heb je een positieve of negatieve ervaring binnen het SWV Helmond-Peelland PO die je graag met andere ouders wilt delen?