Veel scholen vragen aan ouders elk jaar een financiële bijdrage. Deze bijdrage is altijd vrijwillig, ouders mogen er zelf een besluit over nemen en zijn niet verplicht om deze te betalen.
In de schoolgids staat hoe hoog de ouderbijdrage is, waar deze voor gebruikt wordt en dat deze vrijwillig is. Het geld wordt in het algemeen gebruikt voor activiteiten of materialen die niet bij het verplichte lesprogramma horen. Als je als ouder de bijdrage niet betaalt, mag je kind op de basisschool altijd meedoen met alle activiteiten. Basisscholen mogen geen enkel kind meer uitsluiten van activiteiten die de school organiseert, ook als ouders de vrijwillige ouderbijdragen niet betaald hebben.
Ouders of verzorgers kunnen bij de Stichting Leergeld in hun gemeente een aanvraag indienen om hun kind(eren) te laten meedoen. Afhankelijk van de financiële situatie van de lokale stichting, kunnen de specifieke vergoedingen per stichting verschillen.
Ondersteuning via Stichting Leergeld kan worden gegeven op het gebied van onderwijs, sport, cultuur of welzijn.
Links naar diverse gemeenten in de regio:
Om toegang te krijgen tot het gespecialiseerd onderwijs moet er door de school waar de leerling is ingeschreven of aangemeld een toelaatbaarheidsverklaring (voortaan TLV) worden aangevraagd bij het samenwerkingsverband passend onderwijs (voortaan SWV).
Er zijn een aantal sportaanbieders in Helmond die een aangepast sport- en beweegaanbod hebben. Het aangepaste sport- en beweegaanbod kan je vinden op https://www.unieksporten.nl/brabant.
We proberen uiteraard op zoveel mogelijk vragen antwoord te geven. Staat de vraag waar jij als ouder van een schoolgaand kind mee zit er toch nog niet bij? Stel deze dan hieronder aan ons.