SWV Oudersteunpunt Helmond-Peelland
Menu Menu
Terug naar nieuwsoverzicht

Lancering Oudersteunpunt SWV Helmond-Peelland PO

24 mei 2022

Op vrijdag 21 januari 2022 is het digitale Oudersteunpunt van het samenwerkingsverband Helmond-Peelland PO gelanceerd. Een website door en voor ouders waar op een eenvoudige en laagdrempelige manier informatie te vinden is over onderwerpen op het gebied van passend onderwijs.

Passend onderwijs is een abstract begrip voor ouders. Volgens Erik Wissink, directeur bij SWV Helmond-Peelland PO, is deze website hard nodig. “Veel ouders vinden het moeilijk om objectieve en onafhankelijke informatie te vinden. Informatie is versnipperd, vaak worden ze van loket naar loket gestuurd. Onze ambitie is dat ouders die het nodig hebben heel gericht informatie kunnen zoeken en op de juiste plek terecht komen. Voor de regio Helmond-Peelland kunnen deze ouders terecht op de website www.oudersteunpunt-swv.nl.”

Quote

“Veel ouders vinden het moeilijk om objectieve en onafhankelijke informatie te vinden. Informatie is versnipperd, vaak worden ze van loket naar loket gestuurd."

Erik Wissink, directeur bij SWV Helmond-Peelland PO

Quote

“Naast informatie over Passend Onderwijs, kunnen ouders op deze website ook terecht als ze vragen hebben over basis- en speciaal onderwijs, de voorschoolse periode, de overgang naar het voortgezet onderwijs en opvoeding & ontwikkeling. Het is dus heel breed."

Inge Jeurissen, lid van de OPR